Isnin, 30 April 2012

VAMPIRE LOVE 1



sori ye korang semua yang VAMPIRE LOVE yang mula2 addin masukkan tu cuma sinopsis cerita untuk VAMPIRE LOVE ni... ok ni Addin masukkan bab by bab pulak 



Avenue City Collage,

Suasana yang cukup meriah, gelak tawa yang dipenuhi dalam dewan kuliah. “kringgggg.....” bunyi lonceng tanda tamat kelas dan dinantikan semua. Kertas berterbangan, tanda kegembiraan mereka kerana bakal bermula cuti musim panas. Pasti pelbagai aktviti akan dilakukan mereka dalam cuti yang panjang. Cullen tersenyum memerhati rakan-rakannya yang sedang sibuk meraikan cuti yang bakal bermula. Cullen mula mengemas barang-barangnya. Sedang sibuk mengemas, Ben teman baik Cullen menyapa, “Hei Cullen, kau join tak perkhemahan musim panas kolej?”. Cullen Cuma tersenyum. “kau ni  Ben, dah sah-sah perkhemahanan ni aku yang bagi idea, mesti la aku ikut.” Terus Cullen meniggalkan Ben.

Ruang legar kolej yang riuh, tiba-tiba menjadi senyap. Yang pasti Cullen menjadi perhatian student perempuan. Senyuman yang cukup indah terukir dibibir pemilik yang pasti mampu mencairkan mana-mana hati yang melihat. Langkah diatur ke lokernya untuk menyimpan barang. Cullen hanya mampu tersenyum melihat gelagat-gelagat pelajar perempuan yang memerhati. Sedang leka mengemas barang lokernya, Cullen mendapati ada satu kad dalam lokernya terjatuh dan saat itu juga sebiji bola keranjang bergolek di kaki Cullen. Cullen memandang dan mengambil bola tu. “Cullen cepat baling bola tu.” Ben menyengih dari jauh. Terus Cullen  membaling bola ke arah jaring dan balingan tepat itu memasuki jaring. Kelihatan semua student bersorak. Cullen memang pakar dalam basketball dan apa-apa saja. Disebabkan itu Cullen mnejadi kegilaan semua pelajar perempuan. Kad ditangan disimpan dalam begnya. Setiap kali buka loker pasti ada saja pemberian dari pelajar-pelajar perempuan yang admire dirinya. Kadang-kadang mereka letak atas mejanya. Cullen anggap itu perkara biasa.

Selesai je kemas dan pastikan semua selesai. Cullen terus bergerak keluar, sampai je di  keretanya, Jake menghampiri. “Hey Cullen...tunggu.” niat Cullen untuk menghidupkan enjin terhenti. “Hey Jake... Kenapa Jake? Apa yang aku boleh tolong?” soal Cullen. “ermm....hihihi aku just nak tanya aktiviti perkhemahan tu boleh aku join tak?” Jake tersengih-sengih sambil mengaru kepala. Cullen Cuma tersenyum. “boleh saja kau join. Lagipun nama kau aku dah letak. Nak tunggu kau mesti lambat.” Cullen sememangnya tahu sikap lupa Jake, lagipun Jake sibuk dengan perlawanan bola sepak. “Betul ke Cullen aku boleh join? Thanks a lot Cullen.” Jake menjerit keriangan, kerana keinginannya untuk sertai tertunai.


Cullen hanya memerhati dan terus menghidukan enjin keretanya. Dia ingin cepat-cepat sampai ke rumah, kerana banyak benda ingin disiapkan untuk perkhemahan esok. Sampai di rumah Cullen melihat mama dan papanya sedang bersantai di taman bunga bersebelahan dengan tempat parking rumahnya. “Cullen macam mana kelas hari ini?” macam biasa pasti mamanya akan menyoal aktivitinya, itulah rutin yang tidak pernah mamanya lupakan. “macam biasa, lagipun esok dah mula cuti musim panas ma” Cullen merapati mamanya dan mencium pipi mamanya. Cullen duduk dikerusi sebelah mamanya, “Pa, awal nya papa balik? Tak kerja ke hari ni papa?” soal Cullen pada papanya. “Papa balik awal sebab nak luangkan masa dengan mama kamu. Papa balik awal pun kena soal juga.” Jawab papanya selamba. Mamanya sentiasa terhibur dengan keakraban Cullen dengan suaminya. Senyuman Cullen diwarisi oleh papanya.

“Ok papa. Ok lah mama, Cullen masuk rumah dulu, nak kemas barang untuk perkhemahan minggu ni.” Cullen meminta diri. “Cullen jangan lupa nanti bawa teman wanita balik dari perkhemahan tu nanti.” gurau papa Cullen. Cullen hanya mampu mengeleng. Dia tidak pernah terfikir untuk mempunyai teman wanita. Walaupun ramai yang meminatinya, itu tidak bermakna dia boleh bercinta dengan siapa saj. Dia juga bukan seorang yang memilih. Dia bukan seperti manusia biasa diluar sana. Rahsia yang tiada siapa pernah tahu. Sampai dibilik, perkara pertama yang bakal Cullen buat adalah untuk berbaring di atas katil untuk menghilangkan penatnya. “arghhhh....penatnya” dapat dirasakan kepenatan sepanjang harinya. Rasa ngantuk mula datang, sehingga Cullen terlelap.

Tiba-tiba Cullen sampai di sebuah taman yang cukup indah. Kelihatan seorang gadis tidur diatas buaian, membuatkan Cullen tertarik untuk mendekati gadis tersebut. Cullen akhir betul-betul berdiri di hadapan gadis tersebut. Tiba-tiba gadis tu terjaga dari tidur, membuatkan Cullen terkaku. Pandangan mereka bertembung. Gadis itu tiba-tiba menjauhi Cullen dan terus hilang dari pandangan. Cullen ingin menyapa tapi tidak sempat. Sungguh dia ingin berkenalan dengan gadis itu, tapi apakan daya gadis tu hilang. “adoiiii.....” tiba-tiba Cullen mengadu kesakitan, keadaan sekitar mula gelap dan membuatkan Cullen tersedar. Rupa-rupanya dia bermimpi. Setiap kali tidur pasti dia akan mimpikan gadis tu. Pandangan itu tak pernah hilang dari ingatannya.

16 ulasan:

gAdis qLATE ( ^_^ ) berkata...

adakah gadis yg dimimpikan itu ANNE??? Sy agak je.. mungkin pandangan awal..

addin adila berkata...

hihihihi gadis qlate nak sapa yg dalam mimpi tu?

o-ReN berkata...

caya la adi..akhirnya....:D

addin adila berkata...

hihihihihi oren.... macam mne cerita ni? ok ke x? cuba bg komen part mne yg oren suka

gAdis qLATE ( ^_^ ) berkata...

harap2 Cullen mimpikan gadis.... hihihihi...

addin adila berkata...

gadis boleh anggap diri gadis sebagai heroin cerita ni....wah abis la mlm ni gadis tido tersengih2

gAdis qLATE ( ^_^ ) berkata...

blum tdow pn dh tersengih2 addin.. hahahaha

addin adila berkata...

wah amboi2 berangan cullen melamar gadis ke

gAdis qLATE ( ^_^ ) berkata...

x de laa... jauh lg nk brangan psal 2 Addin..

addin adila berkata...

hihihihi mne la tau

cyda berkata...

ape laa yang jadi lepas ni , hihi

addin adila berkata...

cyda rse ape akan jadi lepas ni

gAdis qLATE ( ^_^ ) berkata...

x sbr nk nk bce bab 2... hihihi

addin adila berkata...

thanks gadis qlate kerana sudi membaca VAMPIRE LOVE.... setiap bacaan amat dihargai addin

sibhuscollection berkata...

naiss >,< http://sibhuscollection.blogspot.com/p/koleksi-cerpen-haku.html

addin adila berkata...

tq

Isnin, 30 April 2012

VAMPIRE LOVE 1



sori ye korang semua yang VAMPIRE LOVE yang mula2 addin masukkan tu cuma sinopsis cerita untuk VAMPIRE LOVE ni... ok ni Addin masukkan bab by bab pulak 



Avenue City Collage,

Suasana yang cukup meriah, gelak tawa yang dipenuhi dalam dewan kuliah. “kringgggg.....” bunyi lonceng tanda tamat kelas dan dinantikan semua. Kertas berterbangan, tanda kegembiraan mereka kerana bakal bermula cuti musim panas. Pasti pelbagai aktviti akan dilakukan mereka dalam cuti yang panjang. Cullen tersenyum memerhati rakan-rakannya yang sedang sibuk meraikan cuti yang bakal bermula. Cullen mula mengemas barang-barangnya. Sedang sibuk mengemas, Ben teman baik Cullen menyapa, “Hei Cullen, kau join tak perkhemahan musim panas kolej?”. Cullen Cuma tersenyum. “kau ni  Ben, dah sah-sah perkhemahanan ni aku yang bagi idea, mesti la aku ikut.” Terus Cullen meniggalkan Ben.

Ruang legar kolej yang riuh, tiba-tiba menjadi senyap. Yang pasti Cullen menjadi perhatian student perempuan. Senyuman yang cukup indah terukir dibibir pemilik yang pasti mampu mencairkan mana-mana hati yang melihat. Langkah diatur ke lokernya untuk menyimpan barang. Cullen hanya mampu tersenyum melihat gelagat-gelagat pelajar perempuan yang memerhati. Sedang leka mengemas barang lokernya, Cullen mendapati ada satu kad dalam lokernya terjatuh dan saat itu juga sebiji bola keranjang bergolek di kaki Cullen. Cullen memandang dan mengambil bola tu. “Cullen cepat baling bola tu.” Ben menyengih dari jauh. Terus Cullen  membaling bola ke arah jaring dan balingan tepat itu memasuki jaring. Kelihatan semua student bersorak. Cullen memang pakar dalam basketball dan apa-apa saja. Disebabkan itu Cullen mnejadi kegilaan semua pelajar perempuan. Kad ditangan disimpan dalam begnya. Setiap kali buka loker pasti ada saja pemberian dari pelajar-pelajar perempuan yang admire dirinya. Kadang-kadang mereka letak atas mejanya. Cullen anggap itu perkara biasa.

Selesai je kemas dan pastikan semua selesai. Cullen terus bergerak keluar, sampai je di  keretanya, Jake menghampiri. “Hey Cullen...tunggu.” niat Cullen untuk menghidupkan enjin terhenti. “Hey Jake... Kenapa Jake? Apa yang aku boleh tolong?” soal Cullen. “ermm....hihihi aku just nak tanya aktiviti perkhemahan tu boleh aku join tak?” Jake tersengih-sengih sambil mengaru kepala. Cullen Cuma tersenyum. “boleh saja kau join. Lagipun nama kau aku dah letak. Nak tunggu kau mesti lambat.” Cullen sememangnya tahu sikap lupa Jake, lagipun Jake sibuk dengan perlawanan bola sepak. “Betul ke Cullen aku boleh join? Thanks a lot Cullen.” Jake menjerit keriangan, kerana keinginannya untuk sertai tertunai.


Cullen hanya memerhati dan terus menghidukan enjin keretanya. Dia ingin cepat-cepat sampai ke rumah, kerana banyak benda ingin disiapkan untuk perkhemahan esok. Sampai di rumah Cullen melihat mama dan papanya sedang bersantai di taman bunga bersebelahan dengan tempat parking rumahnya. “Cullen macam mana kelas hari ini?” macam biasa pasti mamanya akan menyoal aktivitinya, itulah rutin yang tidak pernah mamanya lupakan. “macam biasa, lagipun esok dah mula cuti musim panas ma” Cullen merapati mamanya dan mencium pipi mamanya. Cullen duduk dikerusi sebelah mamanya, “Pa, awal nya papa balik? Tak kerja ke hari ni papa?” soal Cullen pada papanya. “Papa balik awal sebab nak luangkan masa dengan mama kamu. Papa balik awal pun kena soal juga.” Jawab papanya selamba. Mamanya sentiasa terhibur dengan keakraban Cullen dengan suaminya. Senyuman Cullen diwarisi oleh papanya.

“Ok papa. Ok lah mama, Cullen masuk rumah dulu, nak kemas barang untuk perkhemahan minggu ni.” Cullen meminta diri. “Cullen jangan lupa nanti bawa teman wanita balik dari perkhemahan tu nanti.” gurau papa Cullen. Cullen hanya mampu mengeleng. Dia tidak pernah terfikir untuk mempunyai teman wanita. Walaupun ramai yang meminatinya, itu tidak bermakna dia boleh bercinta dengan siapa saj. Dia juga bukan seorang yang memilih. Dia bukan seperti manusia biasa diluar sana. Rahsia yang tiada siapa pernah tahu. Sampai dibilik, perkara pertama yang bakal Cullen buat adalah untuk berbaring di atas katil untuk menghilangkan penatnya. “arghhhh....penatnya” dapat dirasakan kepenatan sepanjang harinya. Rasa ngantuk mula datang, sehingga Cullen terlelap.

Tiba-tiba Cullen sampai di sebuah taman yang cukup indah. Kelihatan seorang gadis tidur diatas buaian, membuatkan Cullen tertarik untuk mendekati gadis tersebut. Cullen akhir betul-betul berdiri di hadapan gadis tersebut. Tiba-tiba gadis tu terjaga dari tidur, membuatkan Cullen terkaku. Pandangan mereka bertembung. Gadis itu tiba-tiba menjauhi Cullen dan terus hilang dari pandangan. Cullen ingin menyapa tapi tidak sempat. Sungguh dia ingin berkenalan dengan gadis itu, tapi apakan daya gadis tu hilang. “adoiiii.....” tiba-tiba Cullen mengadu kesakitan, keadaan sekitar mula gelap dan membuatkan Cullen tersedar. Rupa-rupanya dia bermimpi. Setiap kali tidur pasti dia akan mimpikan gadis tu. Pandangan itu tak pernah hilang dari ingatannya.

16 ulasan:

gAdis qLATE ( ^_^ ) berkata...

adakah gadis yg dimimpikan itu ANNE??? Sy agak je.. mungkin pandangan awal..

addin adila berkata...

hihihihi gadis qlate nak sapa yg dalam mimpi tu?

o-ReN berkata...

caya la adi..akhirnya....:D

addin adila berkata...

hihihihihi oren.... macam mne cerita ni? ok ke x? cuba bg komen part mne yg oren suka

gAdis qLATE ( ^_^ ) berkata...

harap2 Cullen mimpikan gadis.... hihihihi...

addin adila berkata...

gadis boleh anggap diri gadis sebagai heroin cerita ni....wah abis la mlm ni gadis tido tersengih2

gAdis qLATE ( ^_^ ) berkata...

blum tdow pn dh tersengih2 addin.. hahahaha

addin adila berkata...

wah amboi2 berangan cullen melamar gadis ke

gAdis qLATE ( ^_^ ) berkata...

x de laa... jauh lg nk brangan psal 2 Addin..

addin adila berkata...

hihihihi mne la tau

cyda berkata...

ape laa yang jadi lepas ni , hihi

addin adila berkata...

cyda rse ape akan jadi lepas ni

gAdis qLATE ( ^_^ ) berkata...

x sbr nk nk bce bab 2... hihihi

addin adila berkata...

thanks gadis qlate kerana sudi membaca VAMPIRE LOVE.... setiap bacaan amat dihargai addin

sibhuscollection berkata...

naiss >,< http://sibhuscollection.blogspot.com/p/koleksi-cerpen-haku.html

addin adila berkata...

tq